Woning Kopen

Het kopen van een woning is een belangrijke en spannende stap in uw leven. Vooral in de huidige roerige economische tijden welke zorgen voor veel vragen en onzekerheid is een goed advies van zeer groot belang. 

Uw aankoopmakelaar, Gerjan Egging, heeft een ruim 25 jaar ervaring in de regio's Achterhoek en Liemers. Hij kent alle ins en outs en kan u op deskundige en betrouwbare wijze assisteren. Bij Egging Advies bent u dus aan het juiste adres!
 
Wettelijke onderzoeksplicht

Daarnaast heeft u als koper een wettelijke onderzoeksplicht. Door oplettendheid vooraf kunt u veel problemen en kosten voorkomen. Dat terwijl de verkopend makelaar de belangen behartigt van de verkopende partij, dus vooral verkoopbevorderende informatie zal verstrekken.

Bij het aankoop traject zal Egging Advies van grote waarde zijn. Niet in de laatste plaats voor uw portemonnee, want de dienstverlening is zodanig dat u beduidend méér bespaart dan hetgeen u betaalt aan makelaarskosten. Maar ook om u te ontzorgen in een van de belangrijkste beslissingen van uw leven.
 
Aankoopadvies
Uiteraard roept de aankoop van een huis veel vragen op: Wat is dit de beste prijs voor deze woning? Is de verkopend makelaar wel te goede trouw? Hoe is de bouwkundige staat van het pand? Kan ik dit huis betalen, zonder grote financiële risico's?
 
Om op onder andere deze vragen en nog veel meer een duidelijk en goed antwoord te krijgen schakelt u Egging Adviesin. Uw aankoopmakelaar Gerjan Egging kent de woningmarkt in de Achterhoek en Liemers als geen ander.
 
Begeleiding aankooptraject
Voordat u de sleutel van de nieuwe woning in handen heeft, zijn er een flink aantal zaken die gebeuren moeten. Hiervoor schakelt u Egging Advies in. Uw aankoopmakelaar Gerjan Egging zal met u het gehele aankooptraject doorlopen waaronder:
  • Waardebepaling; samen met u wordt de woning bekeken en een prijs afgegeven die     marktconform is. Hierdoor betaalt u niet teveel en bent u dus verzekerd van een reële prijs
  •  Hypotheek; samen met u kan worden bepaald hoe u het beste uw nieuwe huis kunt financieren en wat de reële risico's op termijn zijn
  • Bouwtechnische inspecties; de woning wordt geïnspecteerd op technische mankementen
  • Inventarisatie van omgevingsfactoren (bestemmingsplan) en milieu aspecten zoals bodemgesteldheid en milieuregels
  • Onderhandeling; bij het sluiten van een goede deal door een professionele onderhandeling kunt u veel geld besparen. Uw aankoopmakelaar, Gerjan Egging, zal dit voor u uit handen nemen
  • Notariële aktes; deze worden voor u beoordeeld en gecontroleerd, zodat u zeker kunt zijn dat alle gemaakte afspraken goed op papier staan
  • Overdracht; u wordt geadviseerd over notariskeuze en -kosten. Daarnaast wordt u tijdens de laatste woninginspectie en het daarop volgende transport bij de notaris vergezeld en geassisteerd. 
Gerjan Egging zal met u het gehele traject doorlopen; van het in kaart brengen van uw specifieke wensen tot de sleuteloverdracht en eventuele nazorg!
 
Traject op maat, u bepaalt
Voordat het aankooptraject in gang wordt gezet, zal eerst nauwgezet bekeken worden welke diensten u wilt afnemen. Middels dit maatwerk zal de dienstverlening aan uw specifieke  wensen en behoeften aangepast zijn. Vanzelfsprekend betaalt u alleen voor de afgenomen diensten; u bepaalt wat u betaalt! 
 
Dit maatwerk kan ook inhouden dat u bij Egging Advies een zoekopdracht plaats. Zodat Gerjan Egging, met zijn omvangrijk netwerk in de Achterhoek en Liemers, een geschikte woning zoekt welke aan uw wensen voldoet. Wellicht voordat deze op de reguliere markt beschikbaar is! 
 
 
Door juist nu een aankopendmakelaar in de hand te nemen kunnen financiële risico's worden beperkt.
Gerjan Egging is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hypotheekrentes en huizenprijzen en zal u op uitstekende wijze adviseren welke hypotheek het beste bij u past. 
Een huis koop je tenslotte niet voor even. Hierbij moet rekening worden gehouden met mogelijke risico's in de toekomst. Een financiële situatie binnen een gezin kan namelijk snel wijzigen; door bijvoorbeeld een nieuwe baan of gezinsuitbreiding.